* Asiens folk

Kurder

2011-05-09 07:26 #0 av: Salmela

Hej

Jag viste inte att kurder är också ursprunsfolk för än jag läste om dom. deras religon hände precis samma sak som samernas fast dom var muslimer istället för kristna.

MVH//Minna

 

Anmäl
2011-08-21 17:27 #1 av: Gur4m1

Fast....sättet du skriver på är lätt att missuppfatta- Kurder var alltså inte muslimer, utan tillhörde en religion som idag bara har någon miljon anhängare och heter zoroastrier, Nyåret somkallas Newroz som härstammar från denna religion och tiden då de levde med den.

 

Talat med Syrianer som ännu idag "hatar Kurder" pga det som skedde då.  Kurderna är flera miljoner men spridda över hela världen, så i antal och i "makt" att påverka sin omgivning är de inte speciellt jämförbara med Samerna. Världen går runt på det sättet- Religioner och nya kulturer och samhällen tar över, sedan blir de övertagna av andra osv. Men ja, de är ett ursprngsfolk och har "Kurdistan" i Irak tex (Då deras urspringliga land överlappas av Iran, Irak, turkiet och Asyrien ...inte så stor koll på geografin. Men jag tror att omsättningen av folkslag varit rätt stor i de regionerna under historiens gång med tanke på att det är omkring "civilisationens vagga".

Inlägget redigerat pga det var direkt kopierat från en sida, utan länk

Lägger en länk dirket till det som inlägget innehöll Länk

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.